Vintage Sale – Oostende

Heb ik al gezegd dat tweedehands een duurzame keuze is? 🙂 Al meer dan eens, I know. Tweedehands is aan een opmars bezig en vindt meer en meer ingang bij het grote publiek. Vroeger had tweedehands een eerder negatieve bijklank. Het was voor armen, vuil en oubollig. ‘Je ging toch geen kleren dragen van iemand die het al eens voor jou gedragen had?!’ ‘Alleen mensen die zich geen nieuwe kledij of meubilair konden permitteren kochten tweedehands.’ Deze tijd is voorbij. Meer en meer mensen kiezen voor tweedehands. Waarom zou je dit niet doen? Er zijn heel wat voordelen hieraan verbonden. Eventjes op een rij:

  • Je geeft iets een tweede leven, waardoor het duurzaam is. Als het nu nog niet duidelijk is, dan weet ik het ook niet meer. 😉
  • Het is betaalbaar.
  • Tweedehands hoeft niet oubollig te zijn. Heel vaak doen mensen kledij of schoenen weg die te klein of te groot zijn, of zaken van het vorig modeseizoen, of gewoon dingen die ze niet meer graag zien. Als je goed op zoek gaat, dan kan je met de mooiste schatten thuis komen. En als het dan toch iets is van enkele jaren geleden, dan spreken we meestal over vintage. Dit is eigenlijk een chique woord voor tweedehands en wordt vooral gebruikt voor haute couture kledingstukken of design meubilair van een aantal jaren geleden. Vintage is een stijl op zich geworden.
  • Tweedehands kopen is een belevenis op zich. Als je dan iets moois vindt, heb je des te meer voldoening dan wanneer je naar een ‘gewone’ winkel gaat.

Momenteel is er een pop-up Vintage Sale in de Leon Spilliaertstraat 2, georganiseerd door het Pompoen-team. Pompoen is een leuke tweedehandsboetiek in Oostende. Vandaag vanaf 16h00 was de pop-up store voor de eerste keer open en wat een ‘schatjes’ heb ik gekocht. Maar eerst een aantal sfeerfoto’s.

IMG_3645

IMG_3651

IMG_3638

IMG_3636

IMG_3640

Je loopt gewoon iemands woonkamer binnen en begint te snuisteren. Echt te gek!

Wat heb ik gekocht? Eerst en vooral heb ik acht kristallen wijnglazen en vier kristallen ‘shot’-glaasjes gekocht voor maar 12 euro.

IMG_2832 (1)

IMG_2837 (1)

IMG_2834 (1)

En dan een mooie rode handtas die je hierboven al kon bewonderen. Deze kostte mij 25 euro. Binnenkort zeker te zien in een nieuwe outfit-post!

IMG_2842 (1)

En dan een paar handschoenen voor volgende winter voor amper 2 euro!

IMG_2843 (1)

IMG_2849 (1)

De Vintage Sale is nog open van vrijdag 8 april tot en met zondag 10 april van 10h00 tot 18h00 en zondag tot 16h00.

Een kijkje gaan nemen is de boodschap!

Groetjes,

Kiki

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.