Tiany Kirilove

Another day, another post. Misschien hebben jullie haar al zien passeren op mijn Facebook-pagina, maar één van mijn grote stijliconen en grote bron van inspiratie is niemand minder dan onze Belgische Tiany Kiriloff. Deze pittige dame met Chileense, Nederlandse en Russische roots slaagt erin om er A-L-T-I-J-D feilloos uit te zien. Oké, haar combinaties zijn soms gewaagd en zouden zeker niet iedereen staan, maar op één of andere manier komt zij er wel mee weg. Dat heet een eigen stijl en I like it … a lot!

Mijn stijl staat mijlenver op die van Tiany, maar ook ik probeer en gaandeweg creëer ook ik een eigen stijl en dat is net wat Tiany promoot. Ze is, naar eigen zeggen, geen fan van stijlregels en combineert vanuit een buikgevoel, wat soms ook nog resulteert in modeflaters. Al kunnen we nu wel unaniem stellen dat ze de smaak te pakken heeft. Ikzelf handel ook heel erg vanuit mijn buikgevoel, maar niet iedereen is gezegend met deze magic fashion touch.

Ik wil mensen zeker niet in hokjes steken, maar de verschillende figuurtypes werken, volgens mij, wel als uitvalsbasis. Uiteraard komen deze figuurtypes in 1001 maten en vormen voor. Iedereen is uniek. Maar sommige mensen slaan op tilt bij het overaanbod aan kledij en dan kan je figuurtype en vooral de kleding eraan gekoppeld werken als een soort van gids in de fashion jungle. Ik vind dat bepaalde kleuren de één beter staan dan de ander, maar ik vind wel dat je een kleur die je minder ‘staat’ wel kan dragen in combinatie met een kleur die je heel goed staat. Kort gezegd: Mode is geen exacte wetenschap. Je kan wel een aantal hulpmiddelen krijgen, maar het is ook aan jou om verder te experimenteren en proberen. Het belangrijkste is nog altijd dat je je goed voelt in je outfit.

2016-01-25_TianyKirilove

Het is via Alive.Style (programma over mode en lifestyle) op JIMtv dat ik Tiany leren kennen heb, maar het is sinds belmodo.tv dat ik haar begon te zien als stijlgoeroe, als inspiratiebron, als iemand waar ik naar opkijk.

Wat mij alleen nog maar méér respect voor haar doet krijgen is dat ze deze feilloze look neerzet in combinatie met haar succesvolle carrière en als mama van drie knappe dochters, samen met haar man Didier Engels (de ene helft van DJ-duo Hermanos Inglesos). Tiany is presentatrice/columniste/journaliste/styliste (alsjeblieft!) en heeft haar eigen online modemagazine belmodo.tv. Op een leeftijd van 37 jaar heeft ze het toch maar mooi voor elkaar gekregen.

Hoe ze dit allemaal combineert schreef ze neer in haar boek ‘Tiany Kirilove‘. Ik heb zelf geen kindjes, maar ook voor de ‘single women‘ onder ons is het boek zeer nuttig. Voor mij is het meer een soort van encyclopedie/gids. Je vindt er heel wat interessante en vooral bruikbare (!) informatie in over mode en 1001 toffe adresjes, zowel om te gaan shoppen, als om te ontspannen (denk dan vooral aan eten en drinken ;-)).

2016-01-24_TianyKirilove

Tiany maakt het voor mij een stukje eenvoudiger om mezelf te aanvaarden zoals ik ben. Net zoals Tiany had ik ook graag gewild dat mijn benen een stuk langer zouden zijn. In haar blogpost ‘It’s just an illusion‘ schreef ze hierover. Af en toe baal ik nog eens, maar ook ik heb grotendeels mijn benen aanvaard zoals ze zijn. Ik ken ondertussen de ‘truukjes van de foor’ om mijn benen optisch langer te maken, maar als ik eens geen zin heb in ‘high heels’ dan voel ik mij tegenwoordig ook comfortabel genoeg in ‘flats’.

Haar modeblog belmodo.tv is er zeker één om in de gaten te houden en voor wie het boek nog niet heeft … snel in huis halen is de boodschap!

Fijne avond!

Kikilove 😉

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.