There he is … Mr. November

Na een aantal supermooie nazomerdagen is de herfst er dan toch eindelijk doorgekomen. Ik hou van de herfst, niet van de miezerige regendagen, maar wel van de zonnige, ietwat frisse dagen. Heerlijk om dan een lange strand- of boswandeling te maken en te eindigen met een lekker kopje thee op een terrasje.

‘Definitely not my last shoot’ heb ik gezegd in mijn eerste post met een foto van mezelf, weliswaar ondersteund door mijn twee vriendinnen en ook zusjes, Hanna en Nienke (http://www.letshaveakiki.net/my-first-shoot-definitely-not-the-last/). Ik moet zeggen dat ik nog altijd geen standvastige relatie heb met de camera. Deze gaat nog altijd gepaard met de nodige ups&downs. Heel wat voorbereiding gaat vooraf aan een fotoshoot. Je moet de juiste outfit vinden, die dan ook nog eens mooi staat op foto. Je moet de perfecte locatie vinden. Gelukkig kan ik voor de locatie van mijn fotoshoots rekenen op de hulp van mijn vriendin/professionele fotografe (in wording) Lieselore Bosmans (www.flickr.com/photos/127420299@N07/). Je moet ook een datum inplannen die zowel past voor jou als voor de fotograaf. En als dan net op die dag Moeder Natuur langskomt met haar maandelijks cadeautje en je liever een hele dag in je bed wilt liggen huilen met romantische chick flicks en tonnen chocolade, dan heb je pech, want de show must go on. 🙂

Ook tijdens een fotoshoot komt er wat werk bij te kijken. Het is niet zo dat je dan maar een positie hoeft in te nemen, dat er wat foto’s worden getrokken en dat daarmee de kous af is. Neen. Eenmaal op locatie aangekomen is het zoeken geblazen naar het perfecte plekje. En voor alle fotografen tout court, of dit nu professioneel of als hobby is, moet alles aan een foto goed zitten zoals cadrage, belichting, schaduwen, lijnen en nog zo veel meer, waarvan ik de vaktermen niet ken. Eenmaal het perfecte plekje gevonden moet je beginnen poseren. Dit loopt niet altijd van een leien dakje. Soms denk je dat je iets cools en fashionable doet tot je het beeld ziet. Je moet echt aan alles denken. Je gezichtsuitdrukking, je kledij, je accessoires, je handen, … Voor mij is het vooral belangrijk dat de outfit mooi en waarheidsgetrouw overkomt. Als dit uiteraard gepresenteerd kan worden in een mooie setting met een prachtige achtergrond ben ik des te blijer.

En daarna komt le moment suprême. Het moment dat je je foto’s op een laptop kan bekijken. Geloof me, dit geeft een heel ander beeld dan wat je op het kleine schermpje van een fototoestel ziet. Op een laptop worden details en gelaatsuitdrukkingen zichtbaar. Vaak moet ik deleten, deleten en nog eens deleten tot ik bijna geen foto’s meer overhoud. Uiteraard zal ik enkel foto’s posten, waarbij ik me comfortabel genoeg voel. Dit lijkt me ook wel logisch.

Voor deze shoot had ik een compleet andere outfit geshopt. Als ik voor de spiegel stond was het perfect, maar toen ik er een selfie mee trok, kwam de outfit totaal niet tot z’n recht. Ik sloeg eventjes in paniek, want het was de dag van mijn fotoshoot en ik had geen herfst-outfit. Wel ja, mijn klerenkast hangt vol, maar toch had ik niets om aan te doen. Herkenbaar girls? Zeker wel! Sowieso wilde ik jullie heel graag mijn nieuwe jas van Andy&Lucy showen. Ik heb dan maar gekozen voor 1 van mijn lievelingstruien voor deze herfst en een good old Levi’s jeans, waarmee je nooit kan missen.

Hieronder een aantal plaatjes.

_MG_8232 (1)

_MG_8302 (1)

_MG_8358 (1)

_MG_8360 (1)

_MG_8326

_MG_8333Ik draag een trui, ketting en hoed van H&M (www2.hm.com), een jegging van Levi’s (www.brooklyn.be), een jas van Andy & Lucy (www.siennagoodies.com), armbandjes van Lily’s (www.shoplily.be), schoenen van Sessun (www.monshowroom.com) en een zonnebril van Anine Bing (www.pieddepoulesuper.be).

Een fotoshoot. Veel werk, dat klopt. Maar voor mijn blog doe ik het met zoveel plezier dat al dat werk mij net energie geeft. En dat is toch waar het allemaal om draait? Dingen zoeken die je energie geven. Je ontdekt er bovendien de leukste locaties mee en daarmee soms zeer verborgen pareltjes.

De foto’s zijn genomen door the one and only Lieselore Bosmans, met een beetje hulp van haar huisgenoot Gieljan. Ook bedankt voor het voortonen van de elegante Vogue-poses, Gieljan! 😉

Check je later!

Love, love, love.

Kiki

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.