Sessùn: my guilty pleasure

Ook al pleit ik voor #fairfashion en #slowfashion, van een aantal merken die (nog) niet uit 100 procent organische stoffen bestaan en fair trade zijn kan ik geen afscheid nemen.

Het kledingmerk Sessùn kan ik niet wegdenken uit mijn klerenkast. Elk seizoen ben ik smoorverliefd op de collectie. Het is een merk dat inspeelt op de hedendaagse trends en toch tijdloze stukken brengt. Zo komen bijvoorbeeld bepaalde jassen elk seizoen terug, maar met lichte wijzigingen. Vijftien jaar geleden bracht Emma François, het brein achter Sessùn, haar eerste collectie uit. Ze vond haar roeping tijdens één van haar reizen, in Zuid-Amerika, toen ze in contact kwam met mensen die op traditionele wijze weven, naaien, borduren en dingen maken. Vandaag kent Sessùn achthonderd verkooppunten, waarvan tweehonderd in Frankrijk.

Emma François – Stichter Sessùn – (c) Mélanie Elbaz 2016

Emma haalt haar inspiratie uit belangrijke, maar ook uit onbeduidende dingen zoals een waaier van kleuren, een verhaal, een film of een liedje. Een collectie komt bijna uit het niets tot stand. Ook al is Sessùn nog geen officieel fair trade-merk, waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van organische vezels of vezels van fair trade oogsten.

Al snel creëerde Emma een bepaald kunstzinnig imago rond haar merk door consistente samenwerkingsverbanden met andere artiesten/kunstenaars aan te gaan. Ze werkte al samen met grafisch en geluidsvormgever Sundae en met keramist Pierre Buisson. In de toekomst zou ze graag nog samenwerken met fotografen zoals William Eggleston, Stephen Shore of Eugene Richards. Naast deze internationaal gekende figuren heeft ze ook oog voor jonge talenten zoals Donna Huddleston.

Donna Huddleston – The Warriors – 2015

Het is geen goedkoop merk, maar oh zo mooi en zeer kwalitatief. Ze ontwerpen tijdloze stuks, waardoor het de investering waard is. Ik kocht mijn eerste paar enkellaarsjes in 2014 en ze zien er nog uit als nieuw.

8 januari werd ik 31 jaar en met de vele centjes die ik gekregen heb van familie en vrienden kon ik een jas en een paar enkellaarsjes van Sessùn in de solden op de kop tikken. De jas is een licht model en kan ik in de lente ook dragen. De enkellaarsjes zijn tijdloos en zal ik nog vele jaren van mogen genieten.

 

Op zondag 9 april wordt de tweede letshaveakiki – closet sale georganiseerd, in samenwerking met Tine, eigenares van Stikstof Naaiatelier. De sale gaat door in Treckhostel, Groendreef 51 in Gent. We beperken ons voor deze editie tot lente-en zomergerief en geen basic stuks. We verkopen enkel onze mooiste stuks aan zeer voordelige prijzen. Voorlopig hebben we al zes standjes, maar we zoeken nog vrouwen die willen meedoen. Heb je mooie stuks in je klerenkast die je niet meer draagt en wil je graag een centje bijverdienen? Stuur een mail naar info@letshaveakiki.be.

Foto’s zijn genomen door mijn schune vriendin Lieselore Bosmans.

Nog een gezellige zondagavond gewenst!

xoxo

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.