Printje hier, printje daar, Kiki speelt het klaar.

Hoera! Ik zit al aan mijn 10de Personal Styling. Time flies when you’re having fun! Deze keer is Els aan de beurt. Ik ken haar sinds 2010 en uitgezonderd van één grote time-out zijn we altijd goede vriendinnen geweest. Het is een zotte doos, waar ik altijd super veel plezier mee maak. Onlangs vergeleek ze Moby Dick nog met Flipper. Hilarisch! Els is mama van Helena’tje, haar dochtertje van drie, dus een datum prikken was niet zo evident, maar ik ben héél erg blij dat het er uiteindelijk van gekomen is. Ik heb de make-over deze keer iets anders aangepakt. Ik liet Els eerst een outfit kiezen zonder mijn hulp. Ik zei haar wat goed en niet goed was. Daarna koos ik twee outfits uit haar garderobe die veel beter aansloten bij haar figuur.

Alle vrouwen zeggen hetzelfde nog voor ik goed en wel voor hun klerenkast sta: ‘Ik heb écht (met fel de nadruk op echt) NIET veel kleren.’ Als ik dan de deuren open doe, vallen de kleren er nog net niet uit. Vaak zit ook niet alles in dezelfde kast en worden er nog andere lades opengetrokken. Soms worden er zelfs nog reiskoffers of opbergzakken-of dozen met kledij bijgehaald. Mijn conclusie: ‘We hebben gewoon TE veel kleren!’ Het probleem is dat mensen niet bewust omgaan met hun kledij. Er wordt gezegd dat we 60% van onze klerenkast niet aan doen.

Als je gaat shoppen is het heel belangrijk dat je goed weet wat er in je klerenkast hangt. Zo kan je in je hoofd combinaties maken met nieuwe en oude kledij. Net daarom is het belangrijk dat je een nette klerenkast hebt die niet overvol zit. Mijn vriendinnen zijn altijd aangenaam verrast als ik ‘nieuwe’ combinaties uit hun kast tover. Heel vaak hoor ik dan: ‘Ah, ik wist zelfs niet meer dat ik die broek of dat topje had.’ Herkenbaar? Ze durven heel weinig risico’s nemen en spelen altijd op safe. ‘Een broek met blauw-witte motiefjes combineer je toch enkel met blauw of wit?!’ Neen, probeer eens rood, bordeaux, paars, … Sla je de bal mis zal je het wel horen van iemand in je omgeving en dan nog is dat helemaal zo erg niet!

Laten we eens kijken naar wat Els gekozen heeft.

Els heeft een beker-figuur. Ze heeft prachtige benen, brede schouders, een volle boezem, een buikje, bijna geen taille en smalle heupen. Ze moet haar boven-en onderkant in evenwicht brengen. Haar topje is niet slecht. De print en plooitjes zorgen ervoor dat je haar buikje niet kan zien, maar het model is niet goed. Ze moet eerder gaan voor topjes met een V-hals om haar nek te verlengen en haar bovenlichaam minder zwaar te maken. Een top met een wrap-effect is ook goed, want dit camoufleert de buikzone en laat haar borsten mooi uitkomen. De rekker onderaan beklemtoont haar smalle heupen, dus is een no go. De donkerblauwe blazer past qua kleur goed bij het topje, maar Els moet oppassen voor blazers met epauletten. Deze verbreden alleen maar haar schouders. Ook had de blazer iets langer mogen zijn. Met de skinny-jeans is an sich niks mis, maar wel in combinatie met het topje en de blazer. Ze benadrukt te veel haar smalle benen en zwaarder bovenlichaam. Of zoals ze het zelf zegt en hiervoor mag ik een telefoontje verwachten :-): ‘Ik ben net een ballon op stokken.’ 😉 Met ballerina’s of loafers is niks mis, ikzelf begin ook meer en meer platte schoenen te dragen, maar met een mooie pump hadden haar benen mooier uitgekomen.

Dit kan beter en ik zal je tonen hoe!

Els draagt een broek en gilet van Zara, een bloes van Pimkie en schoenen van Fornarina.

Alles wat Els draagt, hing in haar klerenkast, behalve de gilet, die heeft ze geleend van mij. Dit is een combinatie die ik voor haar maakte en waar ze zelf nooit aan gedacht zou hebben. Zij zou de broek eerder gecombineerd hebben met een donkerblauw topje, wat niet nodig is. Ik heb gekozen voor een broek met print, omdat deze haar benen ‘voller’ doen lijken en daardoor meer in evenwicht zijn met haar bovenlichaam. Als bovenstuk heb ik gekozen voor een katoenen bloes met een V-hals, waardoor haar nek verlengd wordt en haar bovenlichaam minder zwaar wordt. Voor je het denkt, Els had haar bloes gestreken, maar we hadden ze meegenomen in een zak, omdat ze haar ter plekke moest omkleden en helaas al haar strijkwerk was voor niks. Dit gebeurt nu eenmaal met bepaalde stoffen en is ook het einde van de wereld niet. Els kiest beter voor jasjes in een lichtere stof, blazers zonder epauletten of de boyfriend-blazer (is een iets wijder model). Ik heb de look afgewerkt met een paar blauwe pumps die ze overgekocht heeft van mij. Ik geef de duurzame mode-microbe met plezier door. 🙂 Haar boven-en onderlichaam zijn mooi in evenwicht en je merkt dat ze zich duidelijk beter voelt.

De tweede outfit is gelijkaardig, maar meer casual.

Els draagt een broek, topje en blazer van H&M en schoenen van Lolo-The Ballerina.

Ik heb terug gekozen voor een broek met print en een top met V-hals. In de blazer zaten aanvankelijk epauletten, deze heb ik eruit geknipt, waardoor het jasje al meteen 1000 keer beter zit. Door de mouwtjes om te slaan wordt de focus gelegd op het fijnste deel van haar bovenlichaam, haar polsen. Je mouwtjes een twee tal keer omslaan geeft ook meteen een meer gesofisticeerde look. Ik heb hetzelfde gedaan met haar broek om haar mooie, smalle enkels te accentueren. Ik heb de look afgewerkt met platte zilveren ballerina’s die ze ook van mij heeft over gekocht. Ik ben zeker dat mijn schoentjes een mooi leven zullen krijgen aan haar voeten. 🙂

Zo, we komen alweer aan het einde. Vinden jullie ook dat de tweede en derde look haar mooier staan? Ik vind in ieder geval van wel en je merkt dat ze meer straalt!

Ik heb alleszins enorm veel plezier beleeft aan deze make-over en kan niet wachten tot m’n volgende daar is. Ik organiseer binnenkort ook een wedstrijd waarbij ik een make-over gratis weggeef. Stay tuned!

Love, love, love,

Kiki

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.