Mijn eerste duurzame T-shirt!

Vorige week had ik niet veel zin om te bloggen. De gebeurtenissen hebben mij enorm geraakt. Het is waar. In andere landen (onder andere Syrië en Nigeria) gebeuren dagelijks en zelfs meerdere malen per dag gelijkaardige gruwelijke daden en veel erger. Begrijp me niet verkeerd, ik vind dit ook zeer erg en aangrijpend, maar wanneer het zo dichtbij komt, is het een meer dan normale menselijke reactie dat je méér aangeslagen bent. Je wordt aangevallen in je eigen territorium. Ons klein landje dat ooit zo ongenaakbaar en veilig leek, blijkt kwetsbaarder te zijn dan gedacht.

Bij elke nieuwe berichtgeving die ik hoorde of zag, stond ik daar weer met trillende lippen en tranende ogen à la Chris Crocker in de ‘Leave Britney Alone‘-youtube-hit. Op een gegeven moment dacht ik ‘En kunnen we nu gewoon terug normaal doen en doen alsof er niks is gebeurd?’ Ik weet het, zeer egoïstisch, maar de overload aan berichten maakten mij zot! Ik voelde allerlei emoties. Ik was kwaad, triestig, voelde mij machteloos, was in shock, maar ik was niet bang. Ik weiger te geloven dat het slechte het goede overwint. Als je kijkt naar alle narigheden, kan onze wereld een zeer enge plaats zijn (om niet te zeggen f*cked up), MAAR onze planeet kan best ook een hele mooie plaats zijn. Al ben ik niet onmiddellijk van plan om mee te vechten aan het front, ik wil mijn steentje tot een betere wereld op mijn eigen manier bijdragen. En dat begint met ‘kleine’ dingen (kleine tussen aanhalingstekens, omdat deze gebaren of daden grote positieve gevolgen kunnen hebben) zoals verdraagzaam zijn, een ander zijn geloof of overtuigingen respecteren, vriendelijk zijn tegen een ander, behulpzaam zijn, de milieu waarderen, … Wat ik hier opsom kost geen cent. Er is enkel goede wil voor nodig. Geen rocket science, toch? De tragische gebeurtenissen van vorige week hebben er enkel voor gezorgd dat ik nog positiever in het leven sta, dat ik nog meer naar mijn gevoel luister en dat ik nog meer mijn best doe ten opzichte van een ander en onze planeet.

Mijn beslissing om meer te kiezen voor duurzame mode was dan ook snel gemaakt. Als je met zoiets simpel goed kan doen voor onze planeet, voor de huidige generatie en de mensen die na ons komen, waarom dan laten?! Mijn eerste duurzame aankoop is een feit! Ik heb gekozen voor een witte T-shirt van ArmedAngels, omdat ik dringend een nieuwe nodig had en deze zeker niet mag ontbreken in je klerenkast. Het is een passe partout, een kledingstuk dat je met alles en op veel verschillende manieren kan dragen. ArmedAngels is bovendien ‘het levende bewijs’ van een trendy en toch duurzaam merk. Dus dat ik het excuus niet meer hoor dat duurzame kledij saai en alternatief is!

Uiteindelijk heb ik gisteren dan toch in stormachtig weer foto’s getrokken … tot twee maal toe, want bij de eerste shoot begon het dan ook nog eens te regenen. Hiervoor heb ik nog maar eens m’n beste, zwangere! vriendin, Hanna, opgetrommeld. Alhoewel ik haar fotograaf-moves nooit beu zal geraken (ik zit hier alweer hardop te lachen), moet ik toch maar eens uitkijken voor een vaste, Ostèndsche fotograaf. Hanna kon uiteindelijk meer lachen met mijn ‘miserie’ dan andersom. De woeste wind zorgde voor tal van ‘niet-voor-het-grote-publiek-geschikte’ foto’s. Gelukkig zaten er nog een paar bruikbare bij of een derde shoot was nodig.

Watch this! Mijn haar waait alle kanten uit!

 

IMG_3393

IMG_3426

IMG_3376

IMG_3381

Ik draag een duurzame T-shirt van Armed Angels (www.armedangels.de), een jasje van Vero Moda, een broek en handtas van Pieces, enkellaarsjes van SamsØe & SamsØe, een zonnebril van Anine Bing (www.pieddepoulesuper.be), oorbellen van WE, een ketting van Club Manhattan en een horlogo van Komono (www.shoplily.be).

#samenzijnwesterk

Lots of love!

Kiki

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.