Meet my Closet

Tegenwoordig zou iedereen duurzaam moeten leven. Het is al lang niet meer iets voor geitenwollensokkendragers, maar iedereen zou dit begrip ingeburgerd moeten hebben in zijn dagdagelijks leven. Duurzaamheid in de modewereld is echter nog iets anders. Met mijn blog wil ik aantonen dat elke vrouw een duurzame fashionista kan zijn. In Parijs, Londen en New York bestaan kledingbibliotheken al langer dan vandaag. Antwerpen is onlangs mee op de boot gesprongen met de allereerste, fysieke kledingbibliotheek in België (Les rebelles d’Anvers). Vandaag wil ik het hebben over ‘Meet my Closet‘. Imène en Arthur hebben dit innovatief, online platform voor kledingverhuur tussen particulieren opgericht. Ze deden mee aan de Flair Start-Up-wedstrijd en werden tweede uit vijf finalisten. Wie kan het beter dan zijzelf uitleggen waarom ze hiermee begonnen zijn. Hieronder een filmpje.

 

Voor elke speciale gelegenheid (trouw, communie, verjaardag, …) lopen we naar de winkel om iets nieuws te kopen. Iets wat we vervolgens (bijna) niet meer aandoen.  Ik was hier ook schuldig aan. De Closet Sale van vorige week heeft nog maar eens bewezen hoeveel kledij, schoenen en accessoires we hebben die we niet meer dragen. Volgens Imène en Arthur zouden we 60% van onze kleren in onze garderobe niet aan doen. Dit schitterend concept heeft alleen maar voordelen. Je kan je mooie kledij dat je niet meer draagt verhuren via hun site, maar als je eens ergens naartoe moet en je wilt iets nieuw, kan je ook iets huren op de site en dit allemaal via een easy-to-use-systeem.

Je plaatst je kleren om te verhuren gratis op de site. Je creëert als het ware een eigen online klerenkast. Het enige wat je dient te doen is je registreren. Een meid uit de online community wilt graag iets huren uit jouw online garderobe. Zij maakt een afspraak met jou om te passen. Als het kledingstuk haar gegoten zit, betaalt de huurder in alle veiligheid online. Nadien kan ze de ‘aankoop’ evalueren. Je kan deze site dus als huurder of verhuurder gebruiken.

Bron: www.meetmycloset.com
Bron: www.meetmycloset.com

Het is nodig dat we bewuster omspringen met onze kleren. De Fast Fashion industrie maakt de wereld kapot. Dit klinkt heel ernstig, maar het is ook serieus. Door eenvoudige dingen kunnen we ons steentje bijdragen tot een beter milieu zoals kledij huren, tweedehands kopen, ruilen, weggeven, duurzame kledij kopen, door nieuwe dingen te (laten) maken met oude kleren, handtassen, … Waarom zouden we dit dan niet doen?

Mijn account is alvast gemaakt. Die van jou ook?

Nog een fijne zondagavond!

Groetjes

Kiki

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.