Lien Degol en haar stijlgids

Lien Degol heeft mij via haar boek (De juiste look op elke leeftijd) en via programma’s als ‘In Stijl met Lien’ en ‘Schat, ik heb niets om aan te doen’ vier belangrijke dingen geleerd wat betreft mode en stijl.

  1. Draag altijd het juiste ondergoed onder je outfit.
  2. Elke vrouw heeft een bepaald lichaamstype en dient zich hiernaar te kleden.
  3. Je hoeft niet elke trend klakkeloos te volgen.
  4. Zoek een goede retoucheur.

 

1.Draag altijd het juiste ondergoed onder je outfit.

Lien Degol liet mij het belang van shapewear en goed ondergoed in het algemeen inzien. Het is niet anders, dames; maar onder je verschillende outfits dien je bijpassend lingerie te dragen.

Het lijkt alsof lingerie voor vele vrouwen een bijzaak geworden is, maar goed zittend lingerie is de basis voor een goede outfit. Wat ik al bij een paar stylings heb opgemerkt, is dat sommige vrouwen graag een topje met spaghettibandjes onder hun topjes, blouses  en jurken dragen en dan nog liefst in een kleur die helemaal niet mooi uitkomt onder het kledingstuk. Het excuus is dan dat het bovenste kledingstuk doorzichtig is of een te fijne stof heeft. Ik verkondig nu niet aan dat je beha zichtbaar moet zijn of dat je gans de winter kou moet lijden, maar er bestaan genoeg alternatieven zoals naadloze onderhemdjes in huidskleur. Je kan dit onder andere terug vinden bij Hema aan zeer scherpe prijzen (www.hema.be). In de zomer kan je ook gewoon kiezen voor een mooie effen beha in huidskleur.

Shapewear is een deel van mijn leven geworden en ik kan het elke vrouw met rondingen aanraden. Ik draag shapewear niet om er slanker uit te zien, maar wel om een gestroomlijnder figuur te hebben. Niets is minder flatterend dan uitpuilende randjes of aftekeningen van je beha of slip. Via mevrouw Degol ben ik bij Triumph terecht gekomen. Ik dacht dat dit ondergoed voor bomma’s was, maar het is echt geen waar. Triumph heeft mij geleerd dat ook shapewear sexy kan zijn. Check maar even voor jezelf op www.triumph.com.

2015-12-17_LienDegol-Triumph

Last, but most definitely not least is het oh zo belangrijk dat je je beha en ook slip in de juiste maat draagt. Ik weet het, het is zeer verleidelijk om een te grote bomma-onderbroek aan te doen, maar hou het toch maar gewoon bij een slipje in de correcte maat. Niets is minder lelijker dan een te grote of nog erger een te kleine beha. Weet je je beha-maat nog niet, ga dan zeker ten rade bij een verkoopster van een deftige lingeriezaak.

2.Elke vrouw heeft een bepaald lichaamstype en dient zich hiernaar te kleden.

Elke vrouw heeft een bepaald figuur. Lien Degol beperkt zich tot de appel, peer, zandloper, aardbei en het atletisch-sportief (ook wel rechthoekig) figuur. Desondanks ik dit een zeer goede indicatie vind, ben ik van mening dat er nog meer andere soorten figuurtypes bestaan. Daarom volg ik sinds kort de verschillende figuurtypes van Trinny & Susannah (bouwsteen, pilaar, cello, zandloper, peer, kegel, lollie, beker, appel, bel, vaas, hoorntje).

Deze verschillende soorten figuren zijn een goede indicatie, maar komen binnen hun ‘segment’ nog eens in verschillende maten en vormen voor. Elke vrouw heeft dan ook nog eens een bepaalde stijl. Ik raad aan om jouw figuurtype als basis te nemen om het jezelf gemakkelijker te maken bij het shoppen, maar creëer vooral je eigen, unieke stijl en kies kleding waarin je je goed voelt. Dit is overigens iets wat Lien ook aanraadt, dus je begrijpt misschien al iets beter waarom ze zo’n grote inspiratie is.

Wil je ook weten wat jouw figuur is?! Ga dan naar www.munt-webshop.be.

3.Je hoeft niet elke trend klakkeloos te volgen.

Ow god, neen, dit hoef je helemaal niet te doen. Sterker nog, ik raad je af om dit te doen! Niet iedereen kan bijvoorbeeld de culotte af! Als je je nu afvraagt wat een culotte is, dit is een soort van broekrok, maar dan iets langer. Zie foto hieronder van één van mijn fashion-heldinnen Miroslava Duma. Zij draagt hem wel goed, he, moest je je het toch afvragen. 😉

2015-12-17_LienDegol-culotte

Je eigen stijl vinden is veel belangrijker en kleding waarin je je goed voelt. Alleen daardoor zal je zelfzekerder zijn en meer zelfvertrouwen hebben. En je weet wat ze zeggen: ‘Confidence is the best accessory‘. Dus koop zeker niet iets enkel en alleen omdat het ‘in de mode’ is, ongeacht wat de verkoopster tegen je zegt! Luister naar je gevoel! En als dat niet lukt, kan je nog altijd ten rade komen bij mij. Kiki knows best. 😉

4.Zoek een goede retoucheur.

!!!!!!!! Eigenlijk zou ik er honderden uitroeptekens achter moeten plaatsen. Echt, je kan niet geloven hoe vaak mijn vaste retoucheuse, Marijke (Zig-Zag, Kaïrostraat 69, 8400 Oostende, 059/70.91.30), mij al geholpen heeft. Broeken inleggen, knopen versteken, jurken inleggen, jurken versmallen, broeken versmallen, gaten dichtnaaien, voeringen vermaken, … Je kan het zo gek nog niet bedenken of ze heeft het al gedaan voor me. Af en toe ga ik ook naar Simonne, de mama van mijn beste vriend. Zij weet ook hoe ze een naald kan gebruiken. Hoeveel je er ook hebt, het is echt een must in je leven!

Vaak krijg je het idee dat confectiekledij je niet past, maar een kleine ‘ingreep’ kan wonderen doen. Ik koop vaak dingen die niet perfect passen in de winkel, maar waarvan ik zeker weet dat iets mee gedaan kan worden.

Neem jezelf een goede retoucheur/retoucheuse en treed binnen in de wondere wereld van kledingsmagie. Geloof me, confectiekledij kopen krijgt een hele andere betekenis. 😉

Zo, begin deze vier punten alvast maar in te studeren, zodat shoppen een droom wordt!

Nog een fijne avond!

Kiki

 

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.