Let’s Have a Kiki – Closet Sale / Review

Dat het een leuk concept is, daar zijn we het allemaal over eens. We waren, inclusief mezelf, in het totaal met elf deelnemers. Ik verschoot er echt van hoeveel kleren iemand heeft en niet meer draagt. De schuur stond vol met kledingrekken. We hebben een super leuke dag gehad en de Closet Sale is zeker voor herhaling vatbaar! Hieronder een kleine review.

Tijdstip

De Closet Sale was voorzien op zaterdag 14 mei, maar omwille van rukwinden in Oudenburg konden we de tent die we voorzien hadden niet opzetten in de tuin. Onmiddellijk ben ik beginnen zoeken naar een oplossing. Gelukkig wist ik meteen een locatie, waar Stien van STN-bags ook altijd haar pop-ups doet. Meteen belde ik naar haar en zij wist me te zeggen dat ik toestemming moest vragen aan de eigenaar. Vrijdagavond 13 mei ben ik holderdebolder naar hem gereden. Gelukkig ging hij meteen akkoord en mocht ik de schuur gebruiken. De Closet Sale werd verzet naar zaterdag 21 mei. Mei is een goede maand om een lenteschoonmaak te doen, dus ik ben er nog altijd van overtuigd dat dit een goede maand is om een Closet Sale te doen, maar in deze maand zijn er ook veel communie’s, waardoor veel mensen niet konden komen. Het kan ook zijn dat, door de datum te veranderen, mensen wat verward waren en niet meer langsgekomen zijn. Je hoort het al, de opkomst was niet overweldigend, maar voor een eerste keer niet slecht en we hebben er toch een leuke dag op zitten. We zullen zeker nadenken om de Closet Sale in een andere maand te doen.

Locatie

De locatie was geweldig. We zaten op een mooi domein in een mooie, grote schuur. Er was verlichting, watervoorziening, een toilet, een zelfgemaakte bar, voldoende parking en voldoende plaats om alle standjes uit te zetten en zelfs om pashokjes met paravans te maken. Twee nadelen. Als je niet uit de buurt bent, kun je er alleen geraken met de auto en het is niet zo vlot te vinden, zelfs met een GPS, maar dat laatste hebben we verholpen door signalisatie te gebruiken. Ondertussen hebben mijn vriendin, Els B. en mijn schoonbroer Wim al een alternatieve locatie, meer in het centrum van een stad, voorgesteld. Dus waarschijnlijk zal de volgende Closet Sale in één van die twee ruimtes plaats vinden.

IMG_4144

IMG_4147

IMG_4138

IMG_4148

Systeem

We vroegen aan elke deelnemer om eigen kledingrekken en kapstokken mee te nemen. Alles diende ook voorzien te zijn van een prijs. Dit verliep allemaal super vlot. We hadden ook twee deelnemers die hun gerief hadden meegegeven en er zelf niet konden bij zijn, maar dit werkte minder goed. Doordat je zelf zo bezig bent met je eigen standje, heb je niet zo veel tijd om je beste verkooptrucs uit je hoed te toveren voor een ander onbemand standje. In het vervolg zullen we vragen dat iedereen fysiek ook aanwezig is. Tine, Aagje en Els lieten alvast hun mooiste glimlach tonen! 🙂

Van links naar rechts: Tine, Aagje en Els.
Van links naar rechts: Tine, Aagje en Els.

Reclame

We hebben deze keer enkel reclame gemaakt via Facebook. De opkomst was niet groot. Zoals eerder gezegd kan dit ook door de locatie en datum zijn, maar we denken ook dat te weinig mensen op de hoogte waren. We denken er dan ook aan om de volgende keer met alle deelnemers te betalen voor een advertentie in een streekkrant. Mijn vriendin Els D. wilde de Closet Sale voor geen geld ter wereld missen en veranderde haar verlofdag van zondag naar zaterdag. Is ze geen plaatje? 😉

Els D.
Els D.

Prijzen

Al gauw merkten we dat 50 euro vragen voor iets (ook al was het van een duur merk) te veel was. Persoonlijk heb ik dan m’n dure spulletjes verkocht voor 30 euro. M’n pronkstukken waren meteen weg. Zelf heb ik wel 50 euro betaald aan Bi voor een Chanel-achtig jasje van Twin-Set. Het was het volledig waard. Outfit-post coming soon!

Van links naar rechts: Kiki & Bi met een BIfi-worst. Ze heeft haar bijnaam niet gestolen. ;-)
Van links naar rechts: Kiki & Bi met een BIfi-worst. Ze heeft haar bijnaam niet gestolen. 😉

Winst

Ik moet zeggen, ik ben tevreden over m’n winst. Ik heb ong. 150 euro verdiend min 60 euro die ik zelf weer uitgegeven heb is 90 euro, maar mijn zus heeft een winst van 25 euro en is ook heel blij. Als ik dit vergelijk met de opkomst is dit helemaal niet slecht. Naar het einde toe ben ik ook dingen beginnen weggeven. Misschien was het de wijn die mij wat vrijgevig maakte. 😉 Andere deelnemers hebben niet zo veel verdiend, maar willen zeker meehelpen om bij de volgende editie meer mensen te lokken. Ook onder de deelnemers zelf werd er verkocht, geruild en weggegeven. De Closet Sale had gewoon een positieve vibe tout court.

Van links naar rechts: Kiki & Evelien die mijn Chie Mihara's zeker weten een mooie, tweede leven zal geven.
Van links naar rechts: Kiki & Evelien die mijn Chie Mihara’s zeker weten een mooi tweede leven zal geven.

Kids allowed

We hebben niet veel kindjes gezien, maar mijn allergrootste schat (dochter van mijn beste vriendin), Ellie, was aanwezig en dit was genoeg voor mij. Ik geef alvast de modemicrobe door aan haar.

IMG_4160
Ellie Van Laethem – haar eerste gepubliceerde fashion pic en het zal niet haar laatste zijn!

Kortom: we hebben er een super leuke dag op zitten, minder volk dan verwacht, maar zeker voor herhaling vatbaar! Voor al degenen die niet gekomen zijn, jullie hebben het batje van jullie leven gemist. 😉

Ik wil graag de volgende mensen bedanken voor hun hulp en inzet (in willekeurige volgorde):
Hanna Bil
Kristof Van Laethem
Mijn papa, Frederic Hap
Mijn zus, Eva Hap
Ludo Dhiedt
Martine Van Laethem
Els Debruyne
Tine Vangheluwe
Aagje Lamaire
Els Vannoote
Lisa Verstraete
Silke Strubbe

Tot volgende week zondag!

Nog een fijne namiddag!

Groetjes

Kiki

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.