Fair fashion challenges: New dress for sale!

Another day, another dress for sale. 🙂

Sinds ik in Gent woon heb ik hier al een paar leuke ontdekkingen gedaan. Onlangs heb ik tweedehandswinkel Fann ontdekt. Twee vrouwen houden deze winkel open in de Burgstraat 41. Ze hebben beiden nog een andere job en zien deze winkel als een soort van uit de hand gelopen hobby. Een deel van de collectie kan je ook online kopen. Wat ik niet verkocht krijg via mijn blog laat ik onder andere via hen verkopen. Je kan er terecht met je merkkledij die je niet meer draagt. Ze maken een doordachte keuze in de kledingstukken die ze aanvaarden, waardoor het shoppen zeer aangenaam wordt. Alle kleerhangers hebben een kleur die overeenkomt met een maat. Zo weet je meteen waar je moet zoeken.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Fann aanvaardt geen basic stuks, maar wel modieuze, “unieke” stukken van een merk. Met modieus bedoelen ze dat de kleding niet ouder mag zijn dan 2 of 3 jaar.
  • De kleding mag er niet gedragen uitzien.
  • Ze aanvaarden enkel kledingstukken in goede staat, d.w.z. zonder vlekjes, gaatjes en geurtjes; ritsen moeten naar behoren werken; geen scheefgetrokken naden; geen overdadige wolletjes en geen ontbrekende knoopjes.
  • Ze aanvaarden geen retro of vintage stukken, maar wel merken die zich op deze stijl baseren zoals King Louie, Fever London, Trollied Dolly, …
  • Je hoeft geen afspraak te maken om je kledingstukken binnen te brengen. Dit kan gewoon tijdens de openingsuren (zie site).
  • Je kleren worden verkocht aan 1/3de van de nieuwprijs en de helft daarvan is voor jou.
  • Fann doet gewoon mee aan de solden in januari en juli. Als je niet wilt dat je kleding aan een verminderde prijs wordt verkocht, dan haal je deze terug op voordat de koopjesperiode begint.
  • Als je na de solden je niet verkochte stuks niet terug wenst, dan worden deze gedoneerd aan KRAS (een koepelorganisatie van vrijwilligers in groot Gent in het domein van armoedebestrijding).
  • Geld innen? Elke avond wordt de verkoop administratief verwerkt. Als jouw kleding verkocht is, krijg je een mail. Daarop kan je tijdens de openingsuren van de winkel je uitbetaling afhalen.

Als je in Gent bent of al in Gent woont, dan raad ik een bezoekje zeker aan. Nu over naar de jurk die ik verkoop. Liske was zo lief om nog eens model te zijn en ik ben zeer blij met het resultaat. Ik verkoop mijn jurk van Pepe Jeans, maat S/M, nauwelijks gedragen, nog in perfecte staat. Nieuwprijs 120 euro, tweedehandsprijs is vanaf 20 euro. Afbieden is mogelijk. Bij interesse mag je een mail sturen naar info@letshaveakiki.be.

 

pepe-jeans-black-flowerdress-2

pepe-jeans-black-flowerdress

pepe-jeans-black-flowerdress-5

pepe-jeans-black-flowerdress-13

pepe-jeans-black-flowerdress-15

Geniet nog van je donderdagavond!

Liefs!

Kiki

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.