Drie manieren om een gestreepte top te dragen

Daar is de lente, daar is de zon … daar is mijn eerste zware keelontsteking van het jaar. Net nu het zo’n mooi weer is, lig ik al twee dagen in m’n bed. Wel ja, niets aan te doen. Hopelijk is het mooie weer nu een voorbode voor een prachtige lente en zomer. In mijn reis naar duurzame mode heb ik mij afgevraagd welke categorieën ik wil houden en welke niet meer nodig zijn op m’n blog. De categorieën ‘How to wear?‘, ‘Closet Shopping‘ en ‘Shopping with Kiki‘ zal ik behouden. Ik blijf graag bezig met mode en mensen. Het is niet mijn ambitie om een Slow Fashion-goeroe te worden en alle wegwerpkledij uit de klerenkasten van anderen te verbranden. Door deze categorieën te behouden blijf ik doen wat ik graag doe en kan ik mensen wijzen op de nadelen van Fast Fashion en tips en tricks meegeven over hoe ze bewust kledij kunnen kopen. De enige categorie die zal verdwijnen is ‘Trends‘, omdat duurzame mode niet trendgevoelig is. De artikelen die ik al geschreven heb zal je nog altijd terug vinden onder ‘Fashion‘ en ‘Uncategorized‘.

Nu over naar ondertussen al mijn negende Personal Styling met niemand minder dan Lisa Savels, mijn ex-collega en Brigitte Bardot-lookalike. Lisa is gezegend met een figuur à la Nicole Kidman. Ze is een pilaar. Dit wil zeggen dat ze bijna overal even breed is (schouders, borst, buik en heupen zitten op één lijn), maar ook dat ze slank is. Ze kan heel gemakkelijk jurken en rokken boven de knie dragen, maar ook de skinny-fit is haar beste vriend. Hiermee zet ze haar mooie, slanke benen in de kijker. Door te kiezen voor jurken met een wrap-effect creëert ze curves.

Ik vind persoonlijk dat Lisa een zeer leuke stijl heeft. Ze weet zeer goed wat ze aan kan. Ze is iemand die comfort op de eerste plaatst zet, wat volledig A-OK is. Met haar lengte van 1m78 kan ze zeer elegant ‘flats‘ dragen. Voor een shorty als mij is dit net een tikkeltje lastiger. Ik heb ervoor gekozen om één kledingstuk op drie verschillende manieren te stylen. In dit geval is het een gestreepte top. Hiermee wil ik tonen dat je voor verschillende gelegenheden éénzelfde kledingstuk kan gebruiken in compleet verschillende looks. Je klerenkast is één grote speeltuin. Think out of the box. Creëer een compleet nieuwe look met kleren die je al hebt en zo hoef je niet voor elke speciale gelegenheid te gaan shoppen, hoe verleidelijk het ook is. Het enige resultaat hiervan zou zijn dat je klerenkast begint uit te puilen en dat je totaal geen overzicht meer hebt. Je klerenkast moet ademenen en je moet in een oogwenk kunnen zien wat je met wat kan combineren.

Hieronder het resultaat!

1.Werk-outfit

Lisa_aangepast-1

Lisa_aangepast-3

 

Lisa_aangepast-4

 

Lisa draagt een gestreepte top van America Today, een rok van Zara, een vestje van Andy&Lucy, schoenen van Diesel, een handtas van Lio Jo, een horloge van Casio, oorringen van Hema, kleine ringen van H&M, een grote ring van & Other Stories en een zonnebril van Komono.

2.Casual-outfit

Lisa_aangepast-6

Lisa_aangepast-8

Lisa_aangepast-9

Lisa draagt een gestreepte top van America Today, een broek van H&M, een leren jas van Kocca, schoenen van Sacha, een roze clutch van Teria Yabar (Madrid), een horloge van Casio, oorringen van Hema, kleine ringen van H&M, een grote ring van & Other Stories en een zonnebril van Komono.

3.Party-outfit

 

Lisa_aangepast-13

 

Lisa_aangepast-14

Lisa_aangepast-16

Lisa draagt een gestreepte top van America Today, een rok van H&M, een blazer van Object, pumps van Tamaris, een zwarte clutch van New Look, een horloge van Casio, oorringen van Hema, kleine ringen van H&M, een grote ring van & Other Stories en een ketting van Selected Femme.

Het was zeer fijn samenwerken met Lisa, maar laat ons eerlijk zijn, ze zou nog mooi staan in een vuilniszak. 😉 En ja, ze is even vrolijk in het echt als op de foto’s. 🙂

Wat is jouw favoriete look? Of vind je ze alledrie even leuk? Laat het mij weten via de comments!

Foto’s zijn getrokken door mij en bewerkt door Lieselore. Er is nog werk aan mijn fotografie-skills. 😉

Geniet nog van jullie avond!

Groetjes

Kiki

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.