Drie manieren om een blauwe kasjmier trui te dragen

Hebben jullie ook moeite met het vinden van de juiste combinaties? Je hebt bijvoorbeeld een leuke rok in je kast hangen, maar je weet niet met wat je het kan dragen?! Als ik stijladvies geef, merk ik dat dit het grootste probleem is. Vaak ontstaat er al paniek in de winkel als ik bijvoorbeeld enkel met een rok of een broek afkom. Meteen is er de vraag met wat het gecombineerd kan worden. Vandaar dat ik de nieuwe categorie ‘How to wear?‘ heb aangemaakt. Als je gaat shoppen vind ik het heel belangrijk dat je goed weet wat er al in je klerenkast hangt, welke accessoires je al hebt en welke schoenen je al liggen hebt. Als je dan bijvoorbeeld een mooie broek of blouse ziet, kan je in je hoofd afvinken met wat je het kan dragen. Als dit toch nog een te grote uitdaging is voor je, kan je mij altijd om stijladvies vragen. 😉

Dit is meteen ook wat mijn schat van een vriendin, Deborah, gedaan heeft. Ze vroeg mij hoe ze haar blauwe cashmere trui kon dragen. Hiervoor ben ik in haar klerenkast gedoken en heb ik drie verschillende outfits uit m’n hoed getoverd. Debo heeft een rechthoekige figuur zoals Ellen en Eva. Uiteraard komt het rechthoekige figuur voor in verschillende ‘vormen’, want elke persoon is uniek. De hoofdkenmerken zijn rechte schouders, smalle heupen, platte buik, slanke benen, weinig taille, kleine borsten en weinig vrouwelijke rondingen. De ene zal al meer of minder kenmerken vertonen dan de andere. Dit is een droom van een figuur om te kleden, want er zijn weinig, heel weinig dingen die iemand met een atletisch-sportief figuur niet kan dragen.

Debo heeft goede kledingstukken in haar garderobe. An sich weet ze wel hoe ze zich moet kleden, al vind ik dat ze dient op te passen met rechte jurken. Met een riempje op de heupen kan ze haar rechte lichaam doorbreken, wat meteen de illusie geeft van vrouwelijke rondingen.

Zijn jullie benieuwd naar het resultaat? 🙂 Ik zal jullie niet langer in spanning laten wachten.

De eerste look is de uitgaanslook. Deze outfit kan zowel voor een trouw als voor een avondje dansen.

Blauwe trui: Bellerose – gekregen (www.bellerose.be)
Rok: Zara – in solden, ongeveer 15.00 euro (www.zara.com)
Paarse enkellaarsjes: Geox – ongeveer 140.00 euro (www.geox.com)
Clutch: Kringloopwinkel – maximum 5.00 euro
Panties: Le Bourget – 12.95 euro (www.inno.be)
Oorringen: merk niet gekend, gekocht in een winkeltje in Amsterdam – ongeveer 50.00 euro

De tweede look is de casual-look. Perfect voor een lange strandwandeling met het vriendje en de hond. Nu is het toch aangeraden om er ook een jas op te dragen. 😉

Blauwe trui: Bellerose – gekregen (www.bellerose.be)
Jeansbroek: Filippa K – tweedehands gekocht, ongeveer 20.00 euro (www.filippa-k.com)
Gele sneakers: Bensimon – 30.00 euro (www.bensimon.com)
Oorringen: merk niet gekend, gekocht in een winkel in Amsterdam – ongeveer 50.00 euro

De derde look is de ‘from-work-to-reception-look‘. Deze outfit is ideaal om te gaan werken en erna nog naar de opening van een nieuwe kunstgalerie te gaan, weliswaar in de lente. Geen enkele panty zal passen onder deze lichte rok.

Blauwe trui: Bellerose – gekregen (www.bellerose.be)
Rok: merk niet gekend, gekregen van de oma
Groene pumps: Sacha – ongeveer 30.00 euro (www.sacha.be)
Clutch: Clinch – gekregen (www.clinchcollection.com)

De foto’s zijn genomen door Annelien Jodts (http://annelienjodts.wix.com/japhoto).

Mijn missie is weeral eens geslaagd. Met één trui heeft Debo meerdere outfits voor meerdere gelegenheden. Debo is blij en ik ben blij! Wil je ook eens gaan shoppen? Of heb je ook een nieuw kledingstuk en je weet niet hoe je het kan combineren? Laat mij gerust iets weten op info@letshaveakiki.be.

Dikke zoen!

Kiki

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.