Doe mee aan de Fair Fashion Challenges!

Hallo liefste lezer!

Zondag 9 oktober was de tweede en tevens zeer geslaagde editie van het Fair Fashion Fest in het MIAT in Gent. Op de Facebook-pagina van Gent Fair Trade vind je foto’s, artikels en reportages terug. Je kon er oude of eerder ‘saaie’ kledingstukken laten pimpen door Boho Atelier. Er waren verschillende workshops zoals een kleur-en stijlanalyse (ik ben wat ik al jaren vermoedde: een wintertype!) en zeefdrukken, maar ook demonstraties zoals natuurlijk verven, spinnen en weven. Je kon er verschillende fair fashion talks volgen met onder andere Marion en Hendrikje Meyvis van Carpet of Life, Alba Léon van Fair Wear Foundation, Martin Besieux, Detox campaigner bij Greenpeace, … Moderator van dienst was Marieke Eyskoot van Talking Dress. Naast dit alles was er ook een eerlijke mode markt en een modeshow!

Ik keek vooral uit naar de lezing van ethische styliste, Yana Gaevskaya, over hoe je je klerenkast duurzamer kan maken. Sinds de eerste editie van het Fair Fashion Fest probeer ik mijn weg te vinden in de duurzame modewereld. Ik vind dit niet zo simpel, omdat ik gewoon was van wekelijks iets te kopen in één van die bekende Fast Fashion-ketens. Je kan wel stellen dat ik op dit moment aan het afkicken ben van mijn wekelijkse shop-uitstapje. Eerst en vooral moet je je eigen klerenkast onderzoeken. Wat houd je? Wat geef je weg? Wat verkoop je? Wat smijt je weg? Totdat je een klerenkast over houdt met enkel die dingen die je effectief nog draagt. De checklist hieronder kan daarbij een handig hulpmiddeltje zijn.

how-to-weed-your-closet

Het is belangrijk dat je een goed overzicht hebt en dat je je klerenkast door en door kent, zodat je weet wat je met wat kan combineren en wat je nog moet kopen. Je klerenkast duurzaam maken is de volgende stap. Dit doe je door minder te kopen en als je iets koopt laat het dan duurzaam of tweedehands zijn. Je moet je mindset veranderen en dit is niet gemakkelijk, maar wel de moeite waard.

Momenteel ben ik nog altijd mijn klerenkast aan het onderzoeken en ondertussen koop ik niets nieuws. Een beetje moeilijk als je een modeblog hebt, maar niet onmogelijk. Genoeg topics om over te schrijven! Tijdens mijn Closet Sale heb ik jammer genoeg niet alles verkocht, wat betekent dat ik nog heel wat dingen verkoop voor een appel en een ei. Kleren aan een kapstok geven vaak niet de juiste indruk, dus heb ik maar besloten om ze nog een laatste maal te (laten) dragen en te stylen voor ze naar een andere eigenaar gaan. Welkom nieuwe categorie ‘Shop’! Ik begin met een little black dress van Scotch & Soda. Nieuwprijs is 130 euro (herfst/winter 2014-2015), maat: small, nauwelijks gedragen en nog in topconditie. Ik vraag er nog 25 euro voor of doe een bod en wie weet is hij van jou. Het rode handtasje doe ik ook weg voor 5 euro. Heb je interesse? Stuur een mailtje naar info@letshaveakiki.be.

scotch-and-soda-black-dress-sale

scotch-and-soda-black-dress-sale-2

scotch-and-soda-black-dress-sale-8

scotch-and-soda-black-dress-sale-4

scotch-and-soda-black-dress-sale-6

scotch-and-soda-black-dress-sale-9

Doe mee aan de Fair Fashion Challenge en maak ook jouw klerenkast duurzamer!

Nog een fijne avond!

Kiki

xxx

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.