All you need is Fox-Fit

Je kent wel het wereldbekend hitje ‘Gonna make you sweat (Everybody dance now)’ van C&C Music Factory? Of je het nu graag hoort of niet, je begint er instant als MC Hammer op te dansen. Dit is zowat het effect dat Manon van Fox-Fit op je heeft als je begint aan je uurtje Personal Training. No kidding! Meteen wil je eraan beginnen! Je wilt gewoon jezelf overtreffen en trots maken.

Dat ik een knipperlichtrelatie heb met sporten en gezond eten is geen geheim meer. Om mezelf te motiveren had ik er een categorie aan gewijd op mijn blog. Na amper een paar blogposts hield ik het alweer voor bekeken. Al van toen ik 16 was (!) probeer ik mezelf te motiveren om iets sportief te zoeken dat ik graag doe en bijgevolg volhoud. Oké, oké, eerlijk is eerlijk, tussen mijn 18 en 23 jaar lag die zoektocht zo goed als stil en werd ze vervangen door studentenfeestjes, foute nineties parties en heel veel pintjes.

Links: Manon – rechts: Kiki

Sporten is nochtans oh zo belangrijk. Niet zozeer om een modelfiguurtje te krijgen en te behouden. Ik sport vooral om mezelf mentaal sterker te maken, meer energie te krijgen en mijn nek-, rug- en armspieren te versterken. Grizzly, blogster bij Fox-Fit, legt in dit artikel uit waarom sporten goed is.

Wanneer meerdere dokters, kinesisten en specialisten zeggen dat sporten je redding zal zijn ben je opeens wel extra gemotiveerd. Dat is wat mij overkwam. Al vanaf ik mij kan herinneren heb ik migraineaanvallen. Ik had die grotendeels onder controle, maar een paar jaar geleden kreeg ik ook chronische nek- en hoofdpijn. Niemand kon precies zeggen wat er met me scheelde. Ze merkten enkel op dat mijn spieren aan de rechterkant van mijn nek en schouder heel gespannen stonden, zoals een koord waar er non-stop aan getrokken wordt. Die moest ik los zien te krijgen door te sporten: de juiste spieren versterken en meer bewegen.

Personal Trainer Manon

Uiteindelijk na vele jaren onderzoek is een professor tot de conclusie gekomen dat ik een geknelde zenuw heb. Ik kan hiervoor radiofrequentie behandelingen volgen, maar volgens mijn huisarts kunnen krachtoefeningen die geknelde zenuw ook los krijgen.

Ik dacht al een tijdje aan Personal Training, maar de geknelde zenuw (we noemen hem ook wel “saboteur”) heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik de stap waagde. Lieselore, good friend en huisfotografe voor mijn blog, dacht er ook al een tijdje aan om zich te laten begeleiden door een Personal Trainer. Zo begonnen we samen aan het ‘Double Date’-avontuur bij Fox-Fit: een uur Personal Training voor 2 personen.

Personal Trainer Manon

In het begin waren Lieselore en ik nogal “gymtimideerd”, maar nu trekken we het ons geen bal niet meer aan. Dit is grotendeels dankzij Manon. Ze ziet er stoer uit (en geloof me, ze is ook echt wel badass), maar ze is een vrouw zoals jij en ik. Ze stelt je heel erg op je gemak, is down-to-earth, geeft aangepaste oefeningen voor jouw sterktes en zwaktes en duwt je licht over de grens van je eigen kunnen. Ik vind het alvast een topwijf en zou me geen betere Personal Trainer kunnen wensen.

De eerste twee à drie weken had ik enorm veel last van mijn hoofd en nek, doordat die geknelde zenuw los kwam. Nu is het door de combinatie van begeleide krachtoefeningen en de juiste medicatie al stukken beter. De pijn is zo goed als onder controle.

Personal Trainer Manon

Ik ben net geopereerd en kon twee weken niet sporten. Kan je geloven dat ik ernaar uit keek om terug te gaan fitnessen??? Nooit of te nimmer had ik gedacht dat ik hiernaar zou verlangen. Doordat je begeleid sport, voel en zie je het effect van je inspanningen. Voordien ging ik ook naar de fitness, maar ik had geen flauw idee waarmee ik bezig was en het voelde vaak heel nutteloos aan. Om resultaat te behalen ga je best minstens drie keer per week trainen. Lieselore en ik trainen één keer met Manon en twee keer alleen met een trainingsschema dat ze voor ons opstelde. Afhankelijk van welke formule je kiest, krijg je nog extra’s zoals een voedingsschema en trainingsschema. Als je alleen gaat trainen weet je aan de hand van je persoonlijke schema (dat je kan volgen met een app!) dus ook perfect wat je moet doen.

Zoals eerder gezegd is het mentaal ook zo’n opkikker. Ik kan het weten. Ik ben werkzoekende en dat brengt de nodige frustraties met zich mee. Een uurtje trainen met Manon en ik ben een heel ander mens. Donderdag stond ik voor de training nog tranen met tuiten te huilen en nadien stond ik bijna te zingen in de douche.

Personal Trainer Manon

Je hebt het waarschijnlijk al 1000 keer ergens anders gelezen, maar Fox-Fit is echt, oprecht, zonder zever, ik-zweer-het-op-mijn-mama-haar-hoofd de investering waard. Nog nooit heb ik zoveel zin gehad om te gaan sporten. Ik kan Manon alleen maar aanraden en neen, dit artikel wordt niet gesponsord. 😉 Het is recht vanuit mijn hart. ❤️

Meer informatie kan je vinden op haar website en Facebook-pagina. Ben je daar dan toch, geef haar pagina maar een duimpje. Samen met Koala en Grizzly, heeft ze ook een leuke blog die de moeite waard is om te volgen.

Kiki & Manon

Be an animal!

Kiki

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.