Faux fur all over the place

Wat vinden jullie van de faux fur-gekte deze winter? Nepbont is echt overal. Vooral de jassen zijn een grote hit. Ik was onmiddellijk verknocht aan deze trend. Het effectief vinden van de perfecte faux fur-jas verloopt iets minder. Bij de meeste die ik al probeerde voelde ik mij net Macklemore in zijn clip ‘Can’t hold us’. Ik voelde mij een wannabe gangsta. Niet meteen de look die ik wil neerzetten. Toch, elke keer opnieuw als ik het zie bij een ander vind ik het supermooi. Ik ga er dan ook maar van uit dat ik mijn dekseltje nog niet gevonden heb.

Hoe draag je zo’n jas, hoor ik je denken. Hier geldt de standaardregel ‘less is more‘. Ga er van uit dat zo’n jas hetzelfde werkt als een ‘statement necklace’. Tenzij het voor een fotoshoot van Mario Testino is, ga je ook geen zware ketting combineren met nog eens zware oorringen, zware armbanden en zware ringen. Je wilt toch ook dat je ketting juist naar voor komt en niet bedolven wordt onder ik-weet-niet-hoeveel andere zware juwelen?! Een faux fur-jas draag je met een eenvoudige broek en simpele top of met een mooie jurk en neutrale kousebroeken. Ook aan je schoenen moet je aandacht besteden. Ga voor een hippe sneaker, leuke pump, sobere enkellaars of elegante veterschoen. Deze laatste twee kunnen zowel met of zonder hak. Je kan een faux fur-mantel ook dragen op je uitgaansoutfit. Hier mag het dan ietsje meer zijn en kan je het dan wel combineren met een glitterpump.

Laat het combineren van een faux fur-jas met meer uitgesproken accessoires, schoenen en/of kledij maar over aan de echte fashionista’s onder ons.

Ik heb voor jullie een aantal leuke jassen geselecteerd! Ik vind ze allemaal even leuk, maar ben wel verliefd op de grijze. Helaas is deze niet meer in mijn maat beschikbaar op de site. Misschien kan ik hem ergens anders spotten. Lees: veilige kleur. Ik ben nog niet klaar voor een faux fur-jas in een felle kleur of met een (dieren)motief.

2016-01-20_CollageFauxFur

Jas linksboven: From Sienna with Love – normaal 79,95 euro, NU 39,98 euro (www.siennagoodies.com)
Jas midden boven: Zara – normaal 69,99 euro, NU 39,99 euro (www.zara.com)
Jas rechtsboven: Mango – normaal 99,99 euro, NU 49,99 euro (www.mango.com)
Jas linksonder: Topshop – 130,00 euro (www.topshop.com)
Jas midden onder: New Look – 74,99 euro (www.newlook.com)
Jas rechtsonder: JC Sophie – normaal 199,95 – NU 99,98 euro (www.siennagoodies.com)

Je hebt ook een dosis zelfvertrouwen en lef nodig om faux fur te dragen. Als je deze onbetaalbare accessoires hebt, dan krijgt je outfit sowieso de nodige fashion-gehalte. Hieronder een aantal inspirerende looks.

www.thefashionguitar.com
www.thefashionguitar.com
www.sincerelyjules.com
www.sincerelyjules.com
www.stylescrapbook.com
www.stylescrapbook.com
www.lolobu.com
www.lolobu.com
www.lolobu.com
www.lolobu.com
www.lolobu.com
www.lolobu.com

Mijn voorkeur gaat uit naar de derde en vijfde look. Ook al vind ik look vijf de max, in realiteit zal ik mij comfortabeler voelen in look drie. Wat is jouw favoriete look? Laat het mij weten via een comment! Ik ben benieuwd!

Have a nice thursday afternoon! Bijna weekend! 🙂

Groetjes

Kiki

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.