A designer dress once in a while

Je weet wel wat ze zeggen. An apple a day keeps the doctor away. Wel een designer dress once in a while makes you smile. 😉 Werkelijk, volgens mij kan dat wetenschappelijk bewezen worden dat de aankoop van zo’n jurk een positief effect heeft op je gemoedstoestand. Waarschijnlijk iets minder op je portemonnee, maar daar denken we nu even niet aan.

Ik moet bekennen, het is niet dat mijn klerenkast uitpuilt van de dure designer jurken. Ik heb er wel geteld twee. Een jurk van Marc Jacobs en een jurk van Vanessa Bruno, maar het zijn de eyecatchers van mijn klerenkast. Het leuke is ook dat mijn jurk van Marc Jacobs (zie foto’s) die ik vorig jaar gekocht heb, DE kleuren heeft voor dit voorjaar, namelijk babyroze en babyblauw. Dus ik kan ze met een gerust hart dit voorjaar dragen, al kan mij dit eigenlijk niet zo veel schelen. Ik zou hem hoe dan ook dragen.

Eigenlijk mag ik niet echt over een designer dress spreken, want mijn jurk van Marc Jacobs is van zijn ‘goedkopere’ lijn ‘Marc by Marc Jacobs’. Goedkoper tussen aanhalingstekens, omdat je voor een nieuwe jurk nog altijd tussen de 500 en 600 euro betaalt. Een nieuwe designer dress van het merk ‘Marc Jacobs’ kost stukken van mensen. Kijk maar voor jezelf: www.net-a-porter.com.

Voor mij geldt: ‘Van zodra de naam van de ontwerper vermeld staat op het label in je jurk, is het een designer jurk.’ 😉

Voor wie jurken of andere kledij van designers wilt, maar er geen halve of zelfs volledige maandloon voor over heeft, bestaan er gelukkig termen als outlet, second hand, vintagesale, … Thanks God for that! 😉

Een aantal leuke sites zijn:

Ook op deze sites zal je nog altijd buitensporige prijzen zien. Designer handtassen kunnen tweedehands nog altijd zeer duur zijn. Als je goed zoekt, kan je echter ‘schatten’ terug vinden.

Ik ben in ieder geval content met mijn twee jurken en sooooooo ready voor een derde! 😉

Hieronder een aantal foto’s genomen in de prachtige gaanderijen te Oostende, door mijn homette for life, Hanna Bil. Waar een beste vriendin niet allemaal voor ingeschakeld word …

DSC04088

DSC04097

DSC04125 (1)

 

IMG_3293

Ik draag een jurk, halsketting en oorringen van Marc Jacobs (www.pieddepoulesuper.be), een lange zwarte jas van Nümph (www.zalando.be), een kort zwart jasje van Vero Moda (www.veromoda.com), kousenbroeken van Le Bourget (www.inno.be) en veterschoenen van Sacha (www.sacha.be).

Peace out! 😉

xoxo

Kiki

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.