9 essentiële stuks voor je klerenkast

Hello you!

De afgelopen week was ongelooflijk druk voor mij. Ik heb mij verdiept in de technische kant van mijn blog, wat de nodige frustraties met zich mee bracht. Gelukkig kruisen er altijd mensen mijn pad die mij willen helpen. Ditmaal was het Werner Vanhoorenbeeck die mijn redder in nood was. Het resultaat? Eindelijk is mijn domeinnaam veranderd naar www.letshaveakiki.be en mijn e-mailadres naar info@letshaveakiki.be. Ook mijn layout is hier en daar aangepast. Ik ben zeer tevreden! Na iets meer dan een jaar bloggen met WordPress begin ik eindelijk de technische kant te snappen, maar het is nog altijd niet mijn favoriete bezigheid. Laat mij maar gewoon leuke artikels schrijven.

Ik had het graag eens gehad over ‘wardrobe essentials‘. Dit zijn kledingstukken en accessoires die zeker niet mogen ontbreken in je klerenkast. Elke vrouw zou ze moeten hebben. Als je dan eens een dag hebt waarin je niet weet wat aan te doen, kan je grijpen naar deze stukken.

1.LBD oftewel the famous Little Black Dress

De LBD is één van de zekerheden in het leven. Met de juiste afwerking en accessoires kan je een zwart jurkje voor elke gelegenheid dragen. Hiermee kan je nooit verkeerd doen. De LBD is een dankbaar kledingstuk. Je kan ermee elke gewenste look creëeren. Of je nu naar je werk moet, een avondje uit met je vriendinnen gepland hebt of naar een feest met dresscode moet; de LBD kan elke stijl aan. Je kan een elegante look neerzetten, maar ook een meer stoere look. Je neemt de LBD als basis en speelt zodanig met de afwerking en accessoires tot je de look hebt die je wenst. Één groot voordeel: Zwart slankt af! Jippie ja jeij! Ik raad aan om een eenvoudige zwarte jurk te nemen, omdat je hier meer mee kan doen.

www.bloglovin.com
www.bloglovin.com

2.Lederen Jacket

Je kan het zowel in de winter als in de zomer en boven zowat alles dragen. Het geeft je outfit meteen een ‘don’t-mess-with-me‘-gehalte. Het maakt je look stoer. Ikzelf heb mijn ideale lederen jacket nog niet gevonden, maar als ik dat doe, dan zijn jullie de eersten die het zullen weten. Investeer in een mooie, lederen exemplaar. Als het echt leder is, zal ze met de jaren enkel maar mooier worden. Ga voor een neutraal kleur. Eenmaal je dit hebt, kan je de volgende keer gaan voor een meer uitgesproken kleur.

www.sincerelyjules.com
www.sincerelyjules.com
www.dailymail.co.uk
www.dailymail.co.uk

3.Een allround handtas

En niet zomaar een handtas. Een echte lederen handtas, een klassieker zoals een tote bag, satchel, bowling bag of schoudertas die je bij alles kan dragen. Bij voorkeur ga je voor een designer bag, maar je kan al even goed een deftige lederen handtas vinden bij ketens zoals & Other Stories, Edisac, Inno en ook online heb je genoeg webshops zoals Sarenza, Zalando, monshowroom.com die degelijke handtassen aanbieden. Ga ook voor een neutraal kleur. Als je zo’n investering gedaan hebt, wil je toch dat je hem met alles kan dragen. Mijn wishlist bestaat uit 1. Hermès Birkin bag, (eerste foto), 2. Chloé paraty bag (tweede foto) en 3. Céline micro luggage bag (derde foto).

www.theblondesalad.com
www.theblondesalad.com
www.polienne.com
www.polienne.com
www.lookastic.com
www.lookastic.com

4.Een paar toffe sneakers

En liefst ook een paar dat je met veel kan combineren. Vroeger had ik praktisch geen mooie sneakers en nu begint mijn schoenenkast er vol van te geraken. Je kan niet altijd hakken dragen, zeker niet als je veel van her naar der moet rushen. Sneakers zijn zo comfy, maar tegelijkertijd oh zo hip. Dit is een liefde die nooit meer verdwijnt.

www.lolobu.com
www.lolobu.com
www.sincerelyjules.com
www.sincerelyjules.com
www.ditteblog.dk
www.ditteblog.dk

5.Een paar goede pumps

Ook al doen veel meiden het en vaak vind ik het nog mooi ook, ik zal geen sneakers onder een jurkje dragen. Het maakt mij een stuk zwaarder dan dat ik ben en het klopt gewoon niet in mijn hoofd. Voor een avondje dansen grijp ik dan ook steevast naar pumps. Omdat je toch goed en lang wilt kunnen door dansen, kunnen een paar comfortable pumps zeker niet ontbreken in je schoenenkast. Geloof me, ze bestaan. Ik ben heel tevreden van de pumps van Tamaris. Nachtje door dansen, check. Geen pijn aan mijn voeten, maar echt niet, dubbelcheck.

www.garypeppergirl.com
www.garypeppergirl.com
www.garypeppergirl.com
www.garypeppergirl.com

6.Een witte T-shirt

Ik heb er een paar. Witte T-shirts kan je echt met alles dragen. Net zoals de LBD is het een kledingstuk dat je op alle mogelijke manieren kan pimpen, gaande van casual tot feestelijk. Het is een basisstuk dat je gewoon moet hebben. Ik kan wel vijftien verschillende outfits uit m’n klerenkast bedenken, waarbij ik een witte T-shirt als basis gebruik. It never gets bored.

www.harpersbazaar.com
www.harpersbazaar.com
www.stealthelook.com
www.stealthelook.com
www.stylecaster.com (via Pinterest)
www.stylecaster.com (via Pinterest)

7.Een zwarte blazer

Een blazer maakt een outfit meteen een stuk stijlvoller. Zelfs in combinatie met een ripped jeans ben je klaar om te gaan solliciteren. Neen, grapje. Maar het is wel een feit dat ook een ripped jeans met een blazer opeens een stuk eleganter wordt. Probeer het maar eens. Ik beloof je, de blazer wordt je beste vriend!

www.damselindior.com
www.damselindior.com
www.lolobu.com
www.lolobu.com

8.Een goede jeansbroek.

Over jeans gesproken! De perfecte jeans heb je nodig. Het is je steun en toeverlaat in goede en kwade dagen. Heb je geen zin in een jurkje, rokje, short, noem maar op, dan kan je altijd terug grijpen naar je precious jeans. Kies best voor een exemplaar dat je altijd kan dragen, ook om te gaan werken (lees: geen gescheurde jeans, dus). Ga ook voor een donkere wassing zonder ‘strepen’. Is iets stijlvoller en slankt ook weer af. Ga ook voor een model dat bij je past. Als je niet staat met een skinny, ga dan voor een bootcut of een recht model. Gelijk wel model je neemt, met een navy blue jeans mis je nooit.

www.thefashioncorner.co
www.thefashioncorner.co
www.internationalstreetstyle.wordpress.com
www.internationalstreetstyle.wordpress.com

9.Een trenchcoat

Last, but not least. De trenchcoat. Ik kan hier eigenlijk maar één iets over zeggen. Haal hem in huis, want de trenchcoat geraakt nooit of te nimmer uit de modeThat’s for sure, my dear.

www.burberry.tumblr.com
www.burberry.tumblr.com
www.thefashiontag.com
www.thefashiontag.com

PS: Voorlopig wordt letshaveakiki.net doorgeschakeld naar letshaveakiki.be, dit nog tot 15 september 2016.

Enjoy your evening!

Kiki

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.