5 fashion movies to watch!

Al doet de titel iets anders vermoeden, ik ga niet terug in het Engels bloggen. ‘5 mode gerelateerde films om te zien’ klonk niet echt uitnodigend. ūüėČ Deze zonnige zondagochtend doet ons steeds meer hunkeren naar de lente. Niet getreurd, het is niet lang meer. Om de regenachtige dagen te doorstaan deel ik graag met jullie 5 fashion movies¬†die de moeite waard zijn om te zien of nog eens te herbekijken.

5. The True Cost

The True Cost was een eyeopener voor mij. Deze film heeft mijn visie op mode voorgoed veranderd. Deze documentaire legt uit hoe kleren van high street brands gemaakt worden en wat het doet met onze planeet. Een echte aanrader!

 

4. The September Issue

Het was ooit mijn droom om voor Vogue te werken en na het zien van deze documentaire nog altijd een klein beetje. The September Issue van Vogue, ook wel de modebijbel genoemd, luidt de start van een nieuw modeseizoen in. Fashionista’s over heel de wereld kijken uit naar de uitgave van deze editie. Hoofdredactrice van de Amerikaanse versie, Anna Wintour, gaf filmmaker R.J. Cutler als eerste en enige toestemming om haar te volgen achter de schermen van The September Issue 2007, naar verluidt de dikste versie ooit in de geschiedenis. Anna Wintour, ook wel gekend voor haar¬†iconisch haarkapsel en grote zonnebrillen, kraakt of maakt mensen in de modewereld. Is ze echt een bikkelharde tante of is het alleen maar schijn? Kijken is de boodschap.

 

3. Confessions of a Shopaholic

Deze film dateert van 2009, ondertussen 8 jaar geleden, maar is nog altijd een topper! Isla Fisher vertolkt de rol van Rebecca Bloomwood, een neurotische shopaholic. Wanneer al haar kredietkaarten geblokkeerd worden krijgt ze een mental breakdown. Algauw herpakt ze zich en wordt ze, zonder de nodige diploma’s of enige werkervaring, een financieel journaliste met de nodige hilarische taferelen tot gevolg. Het verhaal is gebaseerd op de boekenreeks van Sophie Kinsella.

 

2. Coco Before Chanel

Deze film is ook uitgebracht in 2009. Het is een biografische dramafilm geregisseerd door Anne Fontaine. De film gaat over de levensloop van Gabri√ęlle Chanel, √©√©n van mijn favoriete ontwerpsters of all time en hoe ze wereldwijd doorbrak als succesvolle mode-ontwerpster. Gabrielle Chanel wordt sterk vertolkt door Audrey Tatou, toevallig ook √©√©n van favoriete actrices. Het is een film¬†over liefde, vriendschap, passie, verdriet; maar bovenal gaat het over hoe je iets kan bereiken, zolang je er zelf in gelooft en er hard voor werkt.

 

1. The Devil Wears Prada

Haal je dekentjes maar boven en hou je popcorn klaar voor deze knotsgekke komedie. Meryl Streep speelt Miranda Priestly¬†(rol gebaseerd op Anna Wintour) en Anne Hathaway speelt Andrea ‘Andy’ Sachs. Andy vindt geen eerste job als journaliste. Bij gebrek aan betere opties solliciteert ze bij Runway (fictieve magazine, gebaseerd op Vogue). Ze kent geen fluit van mode, maar ze krijgt toch de job. Priestly blijkt een vreselijke baas om voor te werken, maar Andy geeft niet op en hoopt dat deze job deuren voor haar zullen openen. Deze film is al 11 jaar oud en nog altijd steengoed.

 

The True Cost, The September Issue en Confessions of a Shopaholic kan je bekijken via Netflix.

Heel veel kijkplezier en laat mij weten wat je ervan vond in de comments.

Groetjes

Kiki

xxx

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.